Akdeniz Hatay Sofrası


Akdeniz Hatay Sofrasında çok keyifli bir akşama Barış Bey'in bizi karşılaması ve verdiği bilgilerle başladık. Barış Bey mutfağı mükemmelleştirdikten sonra sosyal medyada da aktif olmaya karar vermiş ve iyi yapmış. Kaliteli bilgili aslına köklerine bağlı bir insan. Mekanda daha önce, tuzda tavuk, kebap ve meşhur Hatay'ın yerel lezzetlerini de tattığımız pazar kahvaltılarına gelmemize rağmen bize Hayat mutfağı hakkında farklı bir bakış açısı kazandırdı.Başlangıçta gelen gül şerbetinin tadı yumuşak içimi çok lezzetliydi.
Bir nar sever olarak salatada yediğim narın lezzetine hayran oldum. Barış Bey narları kendi seçerek Hatay'dan getiriyor ve kesinlikle denenmesi gerek.
Yemek öncesi gelen muhammara, nar ekşili kısır(özellikle tavsiye ederim), humus, nar ekşili oruk haşlama sevdiğimiz ve lezzet aldığımız mezelerdi. 
Salçalı ekmek bu güne kadar tattıklarım arasında en iyisi idi. Yufkası incecik ve lezzetliydi.
Ekşi aşı çorbası; nohut, bulgur köfteleri ve nar ekşisiyle tatlandırılan çok lezzetli yöresel bir çorba.
Özellikle nar suyuna bayıldım. Vitamin barlarda bulunan narlar genelde ekşi ve ağır bir tada sahip iken Akdeniz Hatay Sofrasında içtiğim nar suyu çok lezzetli ve tatlıydı.
Metre kebap özellikle çok tercih edilen bir lezzet.
Tuzda tavuk bütün tavuk; İç pilav ve özel Hatay baharatları ile %100 kaya tuzu ile kapatılarak iki saat odun ateşinde pişirilerek sunulan eşsiz bir yöresel lezzet.
Barış Bey tepsiyle sunduğu künefe ile hoş bir gösteri yaptı.
Kireçte kıtır kabak tatlısı adında olduğu gibi kıtır bir lezzetti, ayrıca tarifini alabilmek için çektiklerini zevkle dinledik.
 Belluriye sütle yoğrulmuş tel kadayıf, bol fıstık ve dondurma ile sunuluyor. Tadımda bulunan herkesin kalbini fetheden bir tattı.
antakyabakkali dan istediğiniz yöresel lezzeti, ürünü sipariş edebilirsiniz. Bizi davet eden Keşif perisi Derya ve misafirperverliğinden dolayı Barış Deveci'ye teşekkür ederim.


akdenizhataysofrasi

Yorumlar