Kebapçı Iskender

  İskenderin başladığı ve isim hakkına sahip olan işletme 1867 den beri aynı yerinde. Hikayesi şöyle Mehmet oğlu İskender Efendi'nin Bursa Kayhan'daki dükkanında kuzu etinin özel bölümlerinin farklı lezzetlerini bütün müşterilerine eşit dağıtmasını sağlamak için çözüm aramasıyla başlar. Ve ardından et pişirme ustası bir aileden gelen İskender Efendi lezzetine doyulmaz bir yöntem bulur. Koyun ve kuzu etini sinir ve kemiklerinden temizler, dikey olarak bir çubuk üzeride üst üste yerleştirir ve dik bir ocağın önünde pişirir.
  Uludağ yaylalarında kekikle beslenen koyun, kuzu etleri ve özel tereyağı ile hazırlanan kebabın lezzeti günden güne ün kazanmaya başlar.
İskender Efendi'nin üç erkek çocuğundan biri olan Cevat İskenderoğlu mesleğe adadığı yaşamıyla bu geleneği devam ettirir. 
  Arkadaşlarımızla bir Bursa gezimizde ilk uğrak noktamız olarak seçtik. Mekan çok küçük olmasına rağmen gelenler beklemeyi tercih ediyor ve sonucunda bu lezzeti tatmadan gitmiyorlar. Biz de gittiğimizde biraz beklesek de bu harika tadı tattık. Yıllar önce denediğim lezzeti ve keyifi aldım. Tereyağı resmen döneri coşturmuştu. Kesinlikle Bursa'ya gelindiğinde nostaljik bir ziyaret için çok uygun bir mekan. Kebapçı İskender
 
 





Yorumlar