Ar-Ruha Restaurant


     Ar-Ruha Restaurant daha önce Vedat Millor ve blogger  arkadaşlarımdan methini çok duyduğum gitmek için listeme eklediğim mekanlardan biriydi. Yerini sorarsanız İstanbul'un ortası diyebileceğimiz Teşvikiye Camii'nin arkasında çok merkezi konumda bulunuyor.

     Mekan ismini Şanlıurfa'nın eski Arapça isiminden almış. Dışarıdan bakıldığında içeride lahmacun ve kebap mı var? diye şaşıracağınız hoş bir giriş ve restaurant bölümünden oluşuyor. Özellikle Ömer Karahan Bey müşterileriyle çok ilgili. Kendisiyle yaptığımız sohbette kendisinin de çok gezdiğini ve tadımlarda bulunduğunu bunun sonucu olarak bir süre sonra blog kurmayı düşündüğünü öğrendik. Eminim ki kendisinin ziyaret ettiği yerler bize de pusula görevi yapacak. Mekanın uzun bir geçmişi olmamasına rağmen içerideki sıcak hava kendi müdavimlerini yaratmış. Bulunduğumuz süre boyunca içeride bulunan müşterilerin üzerine yenileri eklenirken kimse mekandan ayrılmak istemedi.Tabi bunun bir nedeni Ömer Karahan Bey in hoş sohbet olması. 

     İlk olarak gelen Yoğurt çorbası inanılmaz hafif ve lezzetli, kıtırla servis ediliyor. Bence kesinlikle denenmesi gereken bir lezzet. Menüde Mercimek ve Sebze çorbası da bulunmakta. Ardından gelen Lahmacun ince hamur üzerine günlük domates ve %100 koyun etinden zırhla çekilerek, malzemeden kaçınmadan yapılan harika bir lezzet. Yanında turp maydonoz ve limon geliyor. Ömer Bey in en büyük üzüntüsü ise fırınında odun yerine doğal gaz kullanması ama bu mecburiyetten kaynaklanıyor. Doğalgaz ve odun aynı bacadan verilemiyor. Çevremdeki bütün bloggerların ve gurmelerin tavsiye ettiği kadar lezzetli bir lahmacun bulduğum için çok mutlu oldum. Vejeteryan lahmacun çok ilginç bir lezzet soya sosu, maydanoz, kırmızı biber, çarliston biber, soğan ve ceviz ile yapılan yoğun bir lezzet. Önümüze gelen diğer bir lezzet te içli köfteydi. İçeriğinde bildiğimiz ceviz ve diğer ürünlerin yerine yoğun ve inanılmaz lezzetli bir kıyma ile karşılaştım ve çok hoşuma gitti. Tepsi kebaplarının hazırlanması 1 saat kadar sürdüğünden gelmeden önce sipariş edilmesi öneriliyor. Denediğimiz Soğan kebabı tatlı beyaz soğandan ve Urfa'dan özel gelen saf yağ ile yapılmış çok özel bir tat. Patlıcan kebabı lavaşla servis edildi ve çok lezzetliydi. Resimlerde gördüğünüz kebaplar 2 kişilik ve fiyatı 40 tl civarında bence kesinlikle denenmesi gerekenler listesine eklemelisiniz.Önümüze gelen son lezzet künefeydi içindeki peynirinden, kadayıfına ve şerbetine kadar her şey çok başarılıydı. Bence mutlaka keşfedilmesi gereken bir mekan.  

Adres: Teşvikiye Mh., Ahmet Fetgari Sokak No:40, Şişli
Telefon:(0212) 232 7771






Yorumlar