Hak Evrensel Hatay Sofrası

http://www.hakevrensel.com.tr/wp-content/uploads/Hak-Evrensel-03.jpg

    Akdeniz’in masmavi sularından doğup bu toprakların kokusunu ve özgürlüğünü taşıyan bir rüzgarın son durağıdır Hatay… Yolda dinlediği, tanık olduğu, yaşadığı en güzel hikayaleri, insanları, yaşamları ve tatları tane tane anlatır bu şehrin tarihi sokaklarına. Amik Ovası’na uzanıp fısıltısını dinler, Amanosların serinliğinin elinden tutar. Bu toprakların en güzel sözleri bu şehrin her hanesinde duyuluverir artık…
Bu masalsı şehrin bu güzel hanelerinde her gün ve her akşam tadı damaklardan ve hafızalardan silinmeyen sofralar kurulur. Türk, Suriye ve Lübnan mutfaklarından izler taşıyan bu unutulmaz buluşmalar rengarenk bir yaşamın, tarihin ve kültür deryasının gerçek ortaklığının altını çizer.  Dostluk, kader ve gülümseler bu sofralarda ortaktır artık.
Hak Evrensel Hatay Sofrası olarak tek amacımız; bu şehrin sokaklarının kokusunu, dostluğunu ve lezzetlerini kilometrelerce ötede, İstanbul’da sizlerle buluşturabilmek…
 Florya’da denizin mavisinin tüm umutları ve rüyaları boydan boya önünüze serdiği bir ortamda; Hatay’ın seçme lezzetlerini, Hatay usulüne uygun olarak  sofralarınıza sunuyoruz. Hatay’dan özel olarak getirilen malzemelerimiz, kendi helal kesim etlerimiz, güler yüzümüz, dostluğumuz, yemek kültürümüz ve kalitemizle sadece  Hak Evrensel Hatay Sofrası’nın değil; bir şehrin kapılarını sizler için açıyoruz.
Sıcak gülümsemelerin, kültürlerin dansının,  hayallerinizden çıkmayacak sofraların ve sonsuz dostlukların dünyasına adım atmaya  hazır mısınız? 

    Mekan çok devasa 1200 kişiye aynı anda hizmet veriliyor. 120 kişi çalışıyor ve her 10 kişiye 1 garson düşüyor. Mekanın girişinde bulunan dükkanda inanılmaz lezzette lokum ve kuru yemişler bulunuyor. Mekanın büyüklüğü gözünüzü korkutmasın servis hızlı. Bimutfakikişef inanılmaz eğlenceli kişilikler, kendilerini tanımaktan çok memnunum. Yaptıkları etkinliklere ruh katıyorlar. Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak'ın enerjileri etkinliklere yansıyor ve bitmesin denilecek güzellikte bir sohbet ve tadım ortamı oluşuyor.




     Başlangıç olarak gelen Zahter salatası, Fettuşt salatası, Tebbuli salatası, Humus, Lübnan ezmesi, Hatay Samandağı bibercesi, çiğ köfte, içli köfte tereyağ ve peynir benim açımdan tam not aldı.    


     Lübnan ezmesi çok acı dikkatli yenmeli.





     Lübnan sarması yoğurt yatağında sarmalar inanılmaz lezzetli. Benden tam not aldı tavsiye ederim.


      Patlıcanlı Kuzu Dövme patlıcan yatağında etler çok lezzetli kesinlikle denenmesi gereken bir lezzet.
 

     

     Servis edilen lokumlar çeşitlilik ve lezzet olarak sizi şaşırtacak.

    

   İletişim Bilgisi

   Şenlikköy Mah. Yeşilköy Halkalı Cad.
   Aqua AVM Yanı, Florya
   Bakırköy, İstanbul
   +90 212 663 0700


Yorumlar