Ağababa Döner



Uzun zamandır ismini duyduğum mekana Bi Mutfak İki Şef etkinliğinde gitme fırsatı buldum. 2009 senesinden beri İmes Sanayi sitesinde bulunan Polesan catering gelen talep doğrultusunda Ağababa Döner'i hizmete açmış. Polesan Catering, kazandığı devlet ihalelerindeki başarıları, eğitim kurumları, uluslararası kuruluşlar, hastaneler ve sağlık kurumları, fabrikalar, otel ve misafirhaneler, yurtlar ve iş merkezlerine uzanan geniş müşteri portföyü, onu nasıl sektörün saygın ismi yapmış. Hatta etkinliğe çağrılan bir arkadaşımızın şirketi Polesan cateringle çalışıyor.

2 katlı ve kapalı bahçesi bulunan restaurant yüksek tavanlı ve çok ferah. 75 kadar kişi 350 kadar müşteriye hizmet veriyor. Servis yapan elemanlar çok geç bir saatte gitmemize rağmen çok güler yüzlü, enerjik ve saygılıydılar. Menüde sulu yemekler, ızgara, zeytinyağlı yemekleri de servis ediliyor. Ağababa Döner Süzme Mercimek Çorbası ve Kuru Fasulye sabit her gün 14 çeşit yemek servis ediyor. Ama benim size tavsiye kesinlikle döner tadılması yönünde. Öğlen saatlerinde çok yoğun olunduğunu belirten restaurantın sahibi Himmet Polat Bey sulu yemeklerin ve dönerin özellikle öğlen yoğun rağbet gördüğünü belirtti.


Ağababa Döner bir çok et severin tercih ettiği gibi en iyi etleri Balıkesir yöresinin süt danaları ve kıvırcık kuzularından seçiliyor.Etlerin marine edilmesi, döner olarak sarılması ve servisi tam bir ustalık işidir. Günlük 400 kilo kadar döner satışı gerçekleştiriliyor. Polat Bey yеmеklеrde asla bulуon gibi katkı maddеlеri ve kimyasal tatlandırıcı kullanmadıklarını bilgisini aldık.
 
Gelelim tatığımız yiyiceklere. Süzme mercimek çorbası çok başarılı ve iddialı. Hatta bulunduğumuz masaya hizmet eden kişi bayanlara süzme mercimek çorbası vermediklerini bu kadar güzelini yapamayacakları için kızdıklarını espirili bir dille anlattı. Mezeler çok başarılı özellikle patlıcan ezme yemede yanında yat. Güveçte yoğurt, yoğurt hastaları için bir ilaç niteliğindeydi. Döner %75 dana %25 kuzu ve kuyruk yağından imal ediliyor. Çok ideal bir kıvam yakalanmış. İstanbul'da gerçekten lezzetli döner yiyebilecek bir kaç mekan listeme girdi diyebilirim. Çok başarılı. Özellikle yerken ve yedikten sonra ağızda bıraktığı tat bir şölen. Kesinlikle denenmesi lazım. Sütlaç çok taze ve lezzetliydi. Bir laz olarak sütlacın önemi benim için çok farklı, gönül rahatlığı ile güzel bir sütlaç yemek için Ağababa Döner'i tavsiye ediyorum. Tatlılardan Künefe Hatay'dan getirilip burada şerbetlemesi yapılıyormuş ki harika bir lezzetti. Ağızınıza attığınız anda farkı hissediyorsunuz.


Şunuda belirtmekte yarar var gün sonunda artık yemekler belediyelerin hayvan barınaklarına veriliyor. Güzel bir duyarlılık örneği.

Mekâna ulаşаmаyаnlаr іçіn Ataşеhir, Çеkmеköy, Ümraniye Sarıgazі gibi bir çok lokasyona evlere ve işyerlerine motorlu servis hizmetleri bulunuyor.


Adres : Dudullu Esenşehir Mah. Natoyolu Cad. No:229 imes B Kapısı Karşısı Ümraniye İST
Telefon : 0216 420 62 62


0216 420 62 48


0216 420 62 49
E-mail : agababa@agababadoner.com


satinalma@agababadoner.com













Yorumlar