Kalamış Marina Ouzo Roof Restaurant



Bi Mutfak İki Şef davetiyle Ouzo Roof Restaurantı ziyaret ettik. OUZO Roof Restaurant adını Yunanistan'ın geleneksel içeceği uzo (Ouzo)'dan almış. Restaurant 7 Kasım 2014 tarihinde  lezzet severlerle buluştu. İstanbul Kalamış'ta Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'in terasında bulunan Ouzo Roof, muhteşem manzarası ve kusursuz servisi ile Akdeniz lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunmakta. 


Ouzo Roof Restaurant, geleneksel Türk mutfağına modern yorumlar katan Mehmet Yalçınkaya'nın şefliğinde Akdeniz mutfağından seçkin bir menüye sahip.Yunan ve Türk meyhane kültürlerini içeren balık ve meze çeşitleri sunuyor. Alaçatı pazarından ot mezeleri, Hatay’dan kırma erik zeytini, Kaz Dağları’ndan zeytinyağlı enginar halakati, İzmir Şirince’den gelen orijinal sakızla yapılan Sakızlı Ahtapot, uzolu Salata, rakıda pişmiş kuzu yanağı, rakı şişesinde sunulan paella, Mizitra peyniri ile hazırlanan farklı sunumlar, Portekiz’den gelen Morina Balığı Cataplana, Girit’ten özel getirilen Uzo, balıklı Çerkez tavuğu, Alinazik üzerinde karides kavurma, deniz mahsulleri kuru patlıcan dolması, şişte fümelenmiş midye ızgara, sakızlı kalamar ızgara külbastı ve Atina’dan gelen Aktivyas Ouzo Roof’ta mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Şefimiz Mehmet Yalçınkaya bize yıllardır Türk mutfağında yaptığı çalışmalardan ve yurtdışında usta şeflerin Türkiye'ye özel malzemeleri keşfedip harikalar yaratıklarından bahsetti. Türk yemeklerinin tencere yemekleri ve uzun süre pişen yemekler olduğu için Dünya'daki ala cart menülerinde yer alamadığını buna rağmen kendi ürünlerimizi dünya lezzetlerine dönüştürme çalışmalarını ve uluslararası yarışmalardaki başarılarından bahsettiler. Ayrıca  Mehmet Yalçınkaya kendisi gibi şeflerin pahalı adamlar olduklarını, çalışılması zor insanlar olduklarını, istenilen ürünleri getirmenin, istenilen ekipleri sağlamanın maliyetli olduğunu belirterek bu güne kadar yaptığı çalışmalara destek veren işletmelere ve Ouzo'ya teşekkür etti. Son olarak şefimiz balık tütsüleyerek güzel bir shov yaptı.


Ouzo Roof Restaurant'ın Kalamış marinayı üstten gören konumu ve güneş batımının bütün güzelliği ile karşınızda bulunması yeme zevkimizi katladı. İlk başta manzaraya olan hayranlığımız yerini yediğimiz yemeklerin lezzetine olan hayranlığımıza bıraktı. Yorgo Kerkis ve grubunun çalmaya başlaması ayrı bir miaddı. Anadolu yakasında bu kadar keyifli bir mekanla karşılaşmak çok hoş.

Yorgo Kerkis ve grubu Türkçe ve Rumca şarkılar ve şovlarla harika bir gece yaşattı. Bi Mutfak İki Şef Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacaka bulundukları yere eğlence, neşe ve kahka getiriyor. . Wyndham Grand Hotel’in Genel Müdürü Mustafa Alparslan Bey'e böyle güzel bir gece için, şef Mehmet Yalçınkaya'ya Türk mutfağı ile ilgili yaptığı çalışmalar ve tattırdığı muhteşem tatlar için teşekkür ederim.


Ouzo Restaurantta A la carte yemek servisi, 12:00’den başlayarak gece 00:00´a kadar sürmekte.Ayrıca çarşamba günleri Yorgo Kerkis ve grubu Türkçe ve Rumca şarkılar ve şovlarıyla misafirlerini coşturuyor.

Ouzo Restaurant
Adres: Fener Kalamis Caddesi No 38,
34726 Kalamis, Istanbul, Turkey
Tel: (0216) 400 00 30

(Sizi aşşağıdaki birer tabloyu anımsatan otel, restaurant ve manzara resimleriyle baş başa bırakıyorum.) 
















  
MEHMET YALÇINKAYA - EXECUTIVE CHEF


21 Ocak 1974 Bolu Merkez doğumlu olan Mehmet Yalçınkaya evli ve üç çocuk sahibi.

1988 yılında başlamış olduğu mesleki kariyerinde Ulusal Türk Basını' na yansımış olan farklı çalışmaları olmuştur. Bunlar arasında " Kabaklı Profiterol, Krokanlı Güllaç, Dana Mezon v.s ". 2005 yılında Amerika' nın ünlü gurme dergisi "CULINARY" de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlanmıştır. Türk Mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Ulusal ve sektörel basında haber ve röportajları yayınlandı. Farklı tatların buluşması olan "Fusion Mutfak" akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan cheflerden biri olan Yalçınkaya, bu çalışmalarına farklı tabak sunumlarını da ekleyerek mesleğinde en üst noktalarda adını duyurmaktadır.

Modern Mutfak yönetimi ve reçete çalışmalarının yanı sıra mönü uygulamalarında standart (fotoğraflı) yemek sunumu ve Resort Mutfak Office yöneticiliği uygulamaları konusunda oldukça tecrübeli olan Yalçınkaya, ayrıca Uluslararası Mutfak, A la Carte, İtalyan, Gourmet Restaurant konularında da bilgi ve tecrübe sahibidir.

  

 


Rakı Şişesinde Fener Kavurma

    

Portakal yağı esanslı deniz tarağı, Avakado püresi üzerinde Jumbo karides, deniz mahsulleri pazı sarması, kabak çiçeği dolması incir mayalı yoğurt üzerinde, Trüf esanslı lakerde deniz böğrülcesi.

Mevsim balıkları sentezi bezelye püresi ve sakızlı kalamar külbastı, zerdeçallı rizotto ile.
Sakızlı Kalamarı şiddetle tavsiye ederim. Oldum olası kalamar severim ama bu başka bi şey. Kalamar sevgim bu yemekle ikiye katlandı diyebilirim. Saldırılası bi lezzet.
 

Balık köftesi.


Sinarit balığı anason ile tütsülenmiş olarak dağ mantarı ile.
Sinarit balığı daha önce tatmadığım bir lezzetti. Normalde çuprayı aldatacağıma kimse inanmaz ama yaptım ve yine yapmaya devam edecekmişim gibi duruyo.


Ayva terrine pişmaniye gül yaprağında, sütlü karamelli incir dolması, yeşil elma mus ve çikolata kapsülünde bal kabağı. Lezzetten lezzete yolculuktu güzel seçim harika lezzetler. Yeni tatlılar denemek isteyenler için harika bir deneyimdi. 

Yorumlar