Balmumu Lokanta

 

Ahmet Güzelyağdöken' Bey'in 11 gün önce açmış bulunduğu mekanı Balmumu Lokanta da elleriyle hazırladığı seçme lezzetleri denedik.İzmir Alsancak'ta açtığı lokanta Balmumu'ndaydık.

Pek alışık olmadığımız ama hoş bir detay da mutfağın asma katta olması Ahmet Bey hem burada yemekleri yaparken bir yandan da üst kattan gelenleri karşılıyor.

Yöresel yemeklerin ön planda olduğu aynı zamanda yöresinden getirilen şarküteri ve mandra ürünlerinin satıldığı bir vitrini var.

Günün menüsü değişiyor eğer bizim gibi  şanslıysanız terbiyeli kuzu etli çorba ve paşa böreğine denk gelirsiniz.Yine oğlak etli keşkek olağanüstü lezzetliydi.


 
 
Bu mutfakta sadece doğal ürünler kullanılıyor.Tereyağı ve zeytinyağı mis gibi kokuyor..

Paşa böreği ise, ince hamurların kızartılıp et suyuyla ıslatılıp aralarına kıyma harcı konulup üzerine yoğurt, yağ ve maydanozla servis edilen yöresel bir yemek..
Bakır kaplarda sıcak servis ediliyor.

Ambiyans, lezzet, kalite ve servis çok başarılı.

 Mekan özellikle çok keyifli. Dekorasyon Ahmet Bey'in kendi çiftliğinden getirdiği kendi eşyalarının oluşuyor. Yaşanmış eşyalar mekana tarihi bir dokunuş katmış. Mekanın duvarlarını  kendi yaptığı yağlı boya tablolar süslüyor.

Ahmet Bey'i ziyaret etmeden önce arkadaşlarımızla yaptığımız küçük sohbette mekanın izmir de ilk uğranacak lezzet duraklarından biri olmaya aday olduğu telaffuz edildi. 

Ahmet Bey ‘in inanılmaz bir enerjisi var bir bakıyorsunuz müşterilerle sohbet ederken, bir bakıyorsunuz mutfakta. 

Lezzetlerden bahsetmek böyle bir ustanın önünde eğilmeyi gerektirir. İzmir'de iseniz veya İzmire geleceksiniz bu lezzetleri tatmak için muhakkak bi uğrayın. 

Adres:Plevne Bulvarı 1388 sokak No 5/C Alsancak

Yorumlar

  1. Merhaba lezzetpusulasi cim blogunuzu şahane bir web sayfasina donusturmemi istermisiniz .
    Instagramdayim @gul_tasarimm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder