Nişantaşı Başköşe




Uzun zamandır müdavimi olduğum ve her gittiğimde keyifle ayrıldığım bir restorandan bahsetmek istiyorum. Nişantaşı Başköşe lezzetleri, dekorasyonu, etkileyici ambiyansı ve hızlı servisiyle beni her zaman şaşırtan bir mekan. Restoran yurtdışındaki ilk şubesini Katar Doha’da açma hazırlıkları içerisinde.
Mekan özellikle lezzetli etleriyle öne çıkıyor. Restoranda yalnızca Kırklareli’ndeki Istranca Dağları’nda 450 m yükseklikte bulunan çiftliklerinde kendi yetiştirdikleri %100 kıvırcık kuzu ve süt danası etleri kullanılmakta. 

Bulunduğu lokasyonda tek odun fırını bulunan Nişantaşı Başköşe bu bağlamda diğer restoranlardan kendini büyük bir fark yaratıyor. Nişantaşı Başköşe’de ekmek, pide, lahmacun ve tandır odun fırınında pişirilip sıcak sıcak servis ediliyor.

Nişantaşı Başköşe şarap kavı ile de öne çıkıyor, mahzeninde seçkin yabancı şarapların yanı sıra Türkiye'nin yurtdışında ödüller almış en kaliteli markalar da bulunmakta.

Nişantaşı Başköşe’de saat 12:00’da misafirlerine kapılarını açıyor. Öğlen servisi,  beyaz yakalı kesim tarafından çok fazla rağbet gördüğünden dolayı on beş dakika gibi kısa bir sürede hızlı servis imkanı misafirlere sunuluyor.
Menüye gelirsek;  şaşlık, döner, fıstıklı kebap, sucuk ve tandır gibi müdavimlerinin favorisi haline gelen lezzetlerin yanında lahmacun ve çeşitli kebaplar bulunmakta. Günlük hazırlanan mezelerle lezzetli bir başlangıç yapmanızı öneririm.  Mezelerden özellikle ezme patlıcan, yoğurtlu semizotu, maş fasulyesi piyazı, abagannuş, çiğ köfte ve fava tattığınız dakikadan itibaren favorileriniz arasına yerleşecek. 

Nişantaşı Başköşe’de lahmacun yedikten sonra inanın başka yerde lahmacun yemek istemeyeceksiniz. İncecik bir hamur üzerine kıvırcık kuzu kıyması ile hazırlanan içle beraber fırına gönderilen lahmacun sıcacık ve çıtır çıtır servis ediliyor. Bence böyle bir lezzetten kendinizi mahrum etmeyin. Bu kadar başarılı bir lahmacunu daha önce yemedim diyebilirim. Kuzu pirzolası muhakkak denenmeli, buraya bir parantez açmak gerek kuzu eti vücudun kendi sıcaklığı ile eriyen, vücut için çok sağlıklı ve metobolizmayı yormayan bir et. Nişantaşı Başköşe’nin döneri de çok çok başarılı. Etrafımızda o kadar çok kıyma döner yapan yer var ki burada unuttuğumuz et dönerin tadına varıyoruz. Küşlemeyi sadece Antep’te değil burada da çok iyi yapıyorlar. 


Tatlılardan kendi mutfaklarında yaptıkları künefeyi mutlaka deneyin. Belçika çikolatasından yapılan Lav tatlısı da tercih edilen lezzetlerden.

Yorumlar