LEGO ® Education’ın Yenilikçi Öğrenim Modeliyle Tanışın


Fatma Bezek, Hakan Bilgin sunuculuğu ile keyifli bir Lego etkinliğine katıldık. Etkinliğin başında katılımcılara 6 parça Lego verildi ve bu parçalardan ördek yapması istendi. yapılan ördekler toplandı ve sonuç yapılan bütün ördekler birbirinden farklıydı. Sonradan yapılan açıklamada 6 parça Lego ile 1 milyona yakın kombinasyonda ördek yapılabildiği ve bundan da anlaşıldığı üzere Lego da yaratıcılıkta sınır olmadığı belirtildi. Hoş yıllardır oğlumuz Aren'in en sevdiği oyun arkadaşı Lego. Biz de yıllardır oğlumuzun Lego dan yaptığı yaratıcılık dolu figürleri gözlemliyoruz. Etkinliğe katılan çocuklar 3 lü gruplar oluşturarak özel Lego setleri ile robotik Lego lar yaptı. Tabi yıllardır Lego yapmanın uzmanlığı ile Aren'in takımı yapımı ilk bitiren takım oldu ve yaptıkları legoyu bilgisayardan kontrol ederek hareket ettirdiler. Aren gerçekten çok keyif aldı. Yurt dışında yaratıcılığı arttırdığı bilinen ve bu yüzden uzmanlar tarfından tavsiye edilen Lego, LEGO ® Education setleri ile okullara girerek yoluna devam ediyor.  

LEGO ® Education’ın Yenilikçi Öğrenim Modeliyle Tanışın
LEGO ® Education, setleri ve müfredatı ile kalıcı öğrenmenin eğlenceli
ve teknolojik yolunu sunuyor.
Dünya hızla değişiyor ve teknolojinin her alanda hakim olduğu bu dünya için çocukların donanımlı bireyler olması gerekiyor. 20 yıl sonra henüz belki de ismini bilmediğimiz işlerde çalışacak çocuklarımızın ihtiyacı olacak tüm bilgi ve becerilerin anaokulundan itibaren kalıcı olarak öğrenilmesinin önemi çok büyük. Bu nedenle tüm dünyada öğrenme modelleri konusunda yoğun çalışmalar yapılıyor.

LEGO Grup, kurduğu LEGO Education birimi ile MIT, Cambridge, Tufts gibi lider üniversitelerle uzun süredir işbirliği yaparak ürünler, içerikler ve öğrenim sistemleri geliştiriyor. Hazırlanan LEGO Education öğrenim sistemi dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde okul müfredatlarının vazgeçilmez tamamlayıcısı olarak kullanılıyor.

LEGO Education Türkiye Ortağı Teknokta, bu öğrenim sistemini ulusal öğretim programımızın ihtiyaçları doğrultusunda güncelliyor ve okullarımızın kullanımına sunuyor.
Oynarken ve ellerimizle bir şeyler inşa ederken öğrenmenin daha kalıcı olduğunu kanıtlayan bilimsel araştırmalar doğrultusunda geliştirilen 

LEGO® Education sistemi çocukların gerçek hayat problemlerine çözümler üretmelerini sağlıyor.
“Yaparak öğrenme”yi temel almış çalışmalar, çocukların Fen Bilimleri, Mühendislik, Teknoloji, Matematik, Kodlama ve Robotik alanları ile erken yaşta tanıştırıyor. Sistem ayrıca öğrencilerin derslerde öğrendikleri soyut kavramları daha iyi anlamalarını kolaylaştırarak öğrenmeye ilgisini artırıyor.

Mars’ın yüzeyinde ya da Amazon Yağmur Ormanları’nda Keşif

LEGO® Education öğrencilerin kavrama gücünü artırırken; fen bilimleri, sosyal bilimler, uzay bilimi, mühendislik gibi temel bilim alanlarında ve sanatta yeterlilik sağlıyor.
Dünya hızla değişirken karşımıza çıkabilecek sorunlara inovatif çözümler üreten, duyarlı ve sorumluluk sahibi bireylerin sahip olması gereken; takım çalışması, iletişim kurma, eleştirel düşünce ve yaratıcı düşünme gibi 21.yy öğrenme becerilerini de kazandırıyor.
Çocuklar; gezgin bir robotla Mars’ın yüzeyini keşfederek ya da Amazon Yağmur Ormanları’nda bir kurbağa robotu ile gezinerek yaratıcı düşünme, eleştirel bakış açısı ve takım çalışmasını yaparak öğreniyor.
Teknokta kurucusu Fatma Bezek, LEGO® Education’ı şöyle anlatıyor:
“2020’ye gelindiğinde iş dünyasının %80’inin STEM (Science, Technology, Engineering, Math) temelli işlerden oluşacağı biliniyor. LEGO® Eduation ile STEM doğal olarak öğreniliyor. Bunun yanında asıl önemlisi kazanılan yaşam becerileri. İşbirliği yapabilme, eleştirel düşünme, elindeki sınırlı malzeme ile yaratıcı çözümler üretme, kendini iyi ifade etme gibi becerilerin kazanımı bizim için çok önemli.

LEGO Education çözümleri mevcut sınıflar içinde kullanılabiliyor, eğer okulunun bir laboratuvar ayırabilme imkanı olursa LEGO® Education Innovation Studio da kurabiliyoruz. Innovation Studio’da LEGO® ilkokuldan liseye STEM müfredatı ile gerçek hayat ve bilgi arasında kalıcı köprüler kurarak öğrenilenlerin içselleştirilmesi sağlanıyor.

LEGO® Education 2-17 yaş aralığındaki tüm çocuklara uygun. Öncelikli hedefimiz anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ulaşmak.
Verilen öğretmen eğitimleri öğretmenin farklı bir bakış açısı kazanarak sınıfta öğretmekten daha cok öğrencinin öğrenmesini sağlayan kolaylaştırıcı olmasını destekliyor.
Dijital dünya ile fiziksel dünyanın buluştuğu bir ortamda çocuklar bilgisayarları üretim için kullanıyorlar. Yaptıkları modelleri hareketlendirmek icin programlıyor veya LEGO® parçalarıyla oluşturdukları hikayelerini bilgisayarda bir çizgi roman haline getirip paylaşabiliyorlar.
Okullarda özel kulüpler kurularak veya seçmeli ders olarak kullanılabilen LEGO® Education setleri ebeveynler evde çocuklarıyla birlikte de kullanabiliyor. Tüm setlere www.teknokta.com üzerinden ulaşılabiliyor.

Teknokta:
LEGO® Education çözümlerinin Türkiye’deki tek temsilcisi ve resmi ortağı.
Ürünlerin uygun çözümlerle okullara sunulması, Türk eğitim sistemine uygun hale getirilmesi ve öğretmen eğitimlerine kadar pek çok hizmeti vermektedir.
Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenledigi, dünyanın en geniş kapsamlı ve çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek icin düzenlenen STEM etkinlikleri FIRST LEGO® LEAGUE (FLL) ve FIRST LEGO® LEAGUE Jr da yine Teknokta’nın sağladığı LEGO® Education setleri kullanılarak gerçekleşiyor.


Yorumlar